Michael van Gerwen is donderdag ook in de laatste speelronde van de Premier League Darts meteen tegen een nederlaag aangelopen. De Brabander moest net als vorige week in zijn openingspartij zijn meerdere erkennen in Michael Smith: 4-6. Joe Cullen pakte het laatste ticket voor de play-offs.

De partij tussen Van Gerwen en Smith in Newcastle ging aanvankelijk gelijk op, maar in de vijfde leg zorgde de Engelsman met een finish van 114 voor een break. Die voorsprong gaf 'Bully Boy' in het vervolg niet meer uit handen.

Van Gerwen liet een gemiddelde van 95,29 per drie pijlen en een finishpercentage van 40 noteren. Smith stelde daar een moyenne van 96,48 tegenover en gooide 46,2 procent van zijn mogelijke finishes raak.

Vorige week verloor Van Gerwen in Londen ook al in de openingsronde van Smith, toen met 5-6. De drievoudig wereldkampioen had zich eerder al verzekerd van deelname aan de play-offs in Berlijn.

Smith won in Newcastle ook de laatste speelronde. De nummer vier van de wereld was in de finale met 6-3 te sterk voor Jonny Clayton, die als eerste eindigde in het klassement. Van Gerwen werd op zes punten van Clayton tweede.

Cullen pakte het laatste ticket voor de play-offs door concurrent Peter Wright met 6-4 te verslaan. Naast Van Gerwen hadden Clayton en James Wade zich al geplaatst voor de finaleronde, die op 13 juni wordt afgewerkt. In Berlijn neemt Van Gerwen het in de halve finales op tegen Wade.

Voor de appgebruikers: tik op de tweet om de beslissende pijlen in de partij tussen Michael van Gerwen en Michael Smith te bekijken.