Michael van Gerwen is er zondag niet in geslaagd om de halve eindstrijd van het Czech Darts Open te bereiken. De drievoudig wereldkampioen ging in de kwartfinales met 4-6 onderuit tegen de Engelsman Luke Humphries. Vincent van der Voort miste later op de avond de finale.

De partij tussen Van Gerwen en Humphries begon met vier breaks. Vervolgens brak de Engelsman in de zevende leg opnieuw en gaf hij de voorsprong niet meer uit handen.

Van Gerwen kwam in Praag tot een gemiddelde van 95,65 per drie pijlen en een finishpercentage van 50. Humphries stelde daar een moyenne van 98,65 en een finishpercentage van 40 tegenover.

Door de nederlaag van Van Gerwen was Vincent van der Voort de enig overgebleven Nederlander in de kwartfinales. Daarin won 'The Dutch Destroyer' met 6-2 van de Tsjech Adam Gawlas, waarna hij bij de laatste vier zijn meerdere moest erkennen in Rob Cross: 4-7.

Van der Voort kwam tegen oud-wereldkampioen Cross met 4-1 voor, maar won daarna geen enkele leg meer. De Nederlander liet een gemiddelde van 95,70 noteren en Cross een moyenne van 96,80.

Het toernooi in Tsjechië is het zesde evenement op de European Tour dit jaar. Van Gerwen won de laatste twee, in Oostenrijk en het Duitse Leverkusen.

Voor de appgebruikers: tik op de tweet om de beslissende leg in de partij tussen Michael van Gerwen en Luke Humphries te bekijken.