Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode zijn er net niet in geslaagd om met Nederland de halve finales te bereiken van de World Cup of Darts. In het Duitse Jena verloren de twee zondag in een thriller met 2-1 van Schotland, dat uiteindelijk met de eindzege aan de haal ging.

Van Gerwen zette Nederland nog wel op voorsprong door eenvoudig met 4-1 van John Henderson te winnen. Van Duijvenbode had vervolgens weinig in te brengen tegen Peter Wright: 1-4.

Het dubbelspel moest daarom de beslissing brengen. Daarin knokten Van Gerwen en Van Duijvenbode zich nog wel terug van een 3-1-achterstand, maar de beslissende leg ging naar het Schotse duo.

Voor Schotland bleek de winst op Nederland de opmaat richting de toernooizege. Wright en Henderson wonnen in de halve finale met 2-1 van titelverdediger Wales om vervolgens in de finale het Oostenrijkse koppel Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez met 3-1 te verslaan.

De laatste keer dat Nederland de World Cup of Darts won, dateert van 2018. Van Gerwen greep toen de hoofdprijs aan de zijde van Raymond van Barneveld, nadat ze dat eerder al hadden gedaan in 2017 en 2014. In 2010 won Van Barneveld samen met Co Stompé de allereerste editie.