Michael van Gerwen is de tweede fase van de Premier League Darts uitstekend begonnen. De drievoudig wereldkampioen was woensdag veel te sterk voor de Belg Dimitri Van den Bergh: 8-3.

Van Gerwen kende vorige maand een wisselvallige eerste fase in de Premier League. De nummer drie van de wereld boekte vier overwinningen, speelde driemaal gelijk en leed twee nederlagen.

Tegen Van den Bergh begon Van Gerwen goed door met een finish van 126 meteen voor een break te zorgen. Mede dankzij een finish van 123 liep hij vervolgens uit naar een 6-0-voorsprong.

Van den Bergh raakte niet van slag door het ijzersterke spel van Van Gerwen en knokte zich terug tot 3-6. De Brabander gaf zijn voorsprong vervolgens niet meer weg en trok de laatste twee legs naar zich toe. Hij gooide een gemiddelde van 109,96 per drie pijlen (het hoogste gemiddelde dit seizoen), tegenover 106,78 voor zijn opponent.

Dankzij zijn overwinning klimt Van Gerwen met dertien punten naar de tweede plaats. Nathan Aspinall, die Peter Wright met 8-5 klopte, gaat met vijftien punten aan kop.

Van Gerwen jaagt op zijn zesde titel in de Premier League en kan daarmee het record van dartslegende Phil Taylor evenaren. De Nederlander veroverde de trofee in 2013 en van 2016 tot en met 2019, maar miste vorig jaar voor het eerst de play-offs.

Voor de appgebruikers: tik op de tweet om de beslissende pijlen van Michael van Gerwen te bekijken.

Anderson hard onderuit tegen De Sousa

Eerder op de avond ging tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson hard onderuit tegen José de Sousa (3-8) en was Jonny Clayton te sterk voor James Wade (8-5).

Het tweede deel van de Premier League bestaat uit zeven speeldagen, gevolgd door de play-offs met de top vier van de ranglijst. In de eerste fase vielen titelverdediger Glen Durrant en Rob Cross af.

De eerste drie speelrondes in de tweede fase worden nog achter gesloten deuren afgewerkt. Bij de laatste vier speelrondes (24 tot en met 27 mei) en de play-offs (28 mei) wordt voor het eerst sinds de openingsavond van het WK op 15 december weer publiek toegelaten.