Er is volgende maand tijdens de ontknoping van de Premier League Darts voor het eerst dit jaar weer publiek welkom bij een dartstoernooi. Het gaat om de laatste vier reguliere speelrondes en de play-offs in het Engelse Milton Keynes.

Dartsbond PDC volgt stap 3 van de routekaart van de Britse regering en dat betekent dat er vanaf 17 mei duizend fans aanwezig mogen zijn bij indoor sportevenementen, zoals de Premier League.

De eerstvolgende drie speelrondes worden nog achter gesloten deuren afgewerkt in de Marshall Arena in Milton Keynes. De laatste vier speelrondes staan van 24 tot en met 27 mei op het programma en de play-offs op 28 mei.

De supporters die een kaartje weten te bemachtigen moeten zich wel aan een aantal regels houden. Zo is het dragen van een mondkapje verplicht en dient er minimaal 1,5 meter ruimte te zitten tussen de tafels.

Nathan Aspinall gaat na negen speelrondes aan kop in de Premier League. Michael van Gerwen staat op de derde plaats. De top vier na zestien speelrondes plaatst zich voor de play-offs. De winnaar verdient een cheque van 250.000 pond.

De laatste keer dat er publiek werd toegelaten bij een dartstoernooi was op de openingsavond van het WK op 15 december. De daaropvolgende dag ging Londen in een strenge lockdown, waardoor het restant zonder fans afgewerkt moest worden.