Michael van Gerwen moest zich maandag bij de start van de Premier League tevredenstellen met een remise tegen debutant Dimitri Van den Bergh (6-6). Toch overheerst bij de Brabander het gevoel dat hij na een moeizame periode op de goede weg is.

"Natuurlijk mag je nooit tevreden zijn met een punt, maar al met al houd ik geen slecht gevoel over aan deze wedstrijd", reageerde hij bij de PDC. "Alleen de gemiddelde scores moeten nog wat omhoog."

Van Gerwen sleutelde de afgelopen periode achter de schermen aan de afstelling van zijn nieuwe pijlen en merkt dat dit nu zijn vruchten begint af te werpen. "Ik krijg het gevoel dat ik met deze pijlen nu steeds meer schade begin aan te richten bij mijn tegenstanders. Nu moet ik dat nog vaker op het podium laten zien."

Van Gerwen werd op het WK in de kwartfinales uitgeschakeld en op het UK Open begin maart waren de halve finales het eindstation. Daarna besloot hij bewust wat gas terug te nemen en in de aanloop naar de Premier League een aantal toernooien te laten schieten

"Ik heb twaalf dagen echt niks gedaan, gewoon rust genomen en met het gezin bezig geweest. De afgelopen week ben ik weer harder gaan trainen. Voor mij werkt deze aanpak het beste, merk ik."

'Dimitri speelde uitstekende wedstrijd'

De voormalig nummer één van de wereld moest wel tot het uiterste gaan om in zijn openingspartij een remise uit het vuur te slepen. In de laatste leg gooide hij een finish van 101 uit.

"Dimitri speelde een hele goede wedstrijd en zelf liet ik wat kansen liggen. Dat kan ik alleen mezelf aanrekenen. Ik kijk uit naar mijn volgende partij."

Van Gerwen neemt het dinsdagavond op tegen Peter Wright, die tegen Jonny Clayton eveneens met een gelijkspel begon. De eerste vijf speelrondes van de Premier League worden binnen een week tijd allemaal afgewerkt achter gesloten deuren in Milton Keynes.