Michael van Gerwen begint de jacht op zijn zesde titel in de Premier League Darts volgende maand met een duel met Dimitri Van den Bergh. De eerste negen speelrondes van de topcompetitie worden achter gesloten deuren gespeeld in Milton Keynes.

De tien deelnemers spelen negen avonden in Milton Keynes: van 5 tot en met 9 april en van 19 tot en met 22 april. Van Gerwen opent dus tegen Van den Bergh en speelt daarna achtereenvolgens tegen Peter Wright, Rob Cross, Gerwyn Price, Nathan Aspinall, Glen Durrant, Gary Anderson, José de Sousa en Jonny Clayton.

In de openingsspeelrondes staat zoals gebruikelijk ook een herhaling van de laatste WK-finale op het programma, in dit geval wereldkampioen Price tegen verliezend finalist Anderson. Verder neemt titelverdediger Durrant het op tegen de vicewinnaar Aspinall.

Normaliter gaan de darters die aan de Premier League meedoen heel het Verenigd Koninkrijk door en maken ze ook uitstapjes naar Rotterdam en Berlijn. Vanwege de coronapandemie en alle restricties die daarmee gepaard gaan, heeft dartsbond PDC besloten om het evenement voorlopig op een centrale plaats te houden.

Na de eerste negen speelrondes vallen de onderste twee spelers op de ranglijst af en gaan de overgebleven acht in de resterende zeven speelrondes uitmaken wie tot de top vier behoort en zich daarmee plaatst voor de play-offs. Het is nog niet bekend wanneer en waar de tweede fase wordt afgewerkt.

Van Gerwen won de Premier League in 2013 en van 2015 tot en met 2019. Bij een zesde eindzege evenaart hij recordhouder Phil Taylor. De Brabander beleefde vorig jaar een dramatische Premier League en haalde toen voor het eerst in zijn carrière niet de play-offs.