Danny Noppert is er dinsdag niet in geslaagd om zich als vierde Nederlander te plaatsen voor de vierde ronde van het WK darts in Londen. De Fries verspeelde in de derde ronde een 2-0-voorsprong tegen Dave Chisnall (2-4).

Noppert begon uitstekend aan de wedstrijd. Hij haalde niet eens zo'n hoog gemiddelde, maar finishte wel zeer goed. Mede doordat hij twee keer op rij 120 uitgooide pakte hij de eerste zes legs en won daarmee de eerste twee sets.

Daarna ging Nopperts scorend vermogen achteruit en kreeg hij weinig kansen op de dubbel omdat Chisnall juist steeds beter ging spelen. De Engelsman trok zes van de daaropvolgende zeven legs naar zich toe en bracht de stand in sets in evenwicht (2-2).

Noppert kende in de vijfde set een kleine opleving met een fraaie 160-finish bij 1-1, maar daar bleef het verder bij. De laatste vijf legs gingen allemaal naar Chisnall, die gezien het gemiddelde van beiden (99 om 88) ook de meeste aanspraak maakte op de zege.

Nog nooit bereikte Noppert de vierde ronde op het WK van de PDC. De nummer 25 van de wereld, die in 2017 in de finale stond van het WK van de BDO, werd vorig jaar ook uitgeschakeld in de derde ronde en strandde het jaar daarvoor in de tweede ronde.

Chisnall in vierde ronde tegen Van den Bergh

Chisnall neemt het woensdag in de vierde ronde op tegen Dimitri Van den Bergh. De winnaar van die partij stuit in de kwartfinales mogelijk op Michael van Gerwen, die later op dinsdag in de vierde ronde in actie komt tegen Joe Cullen.

Van Gerwen, Vincent van der Voort en Dirk van Duijvenbode zijn de overgebleven Nederlanders. Van der Voort (tegen Daryl Gurney) en Van Duijvenbode (tegen Glen Durrant) verschijnen woensdag aan de oche.

Krzysztof Ratajski plaatste zich dinsdag als eerste speler en als eerste Pool ooit voor de kwartfinales. Hij was in een thriller met 4-3 te sterk voor Gabriel Clemens, die in de derde ronde nog stuntte tegen titelverdediger Peter Wright.

Ratajski en Clemens speelden een bizarre beslissende vijfde leg in de zevende set. Ratajski miste eerst drie matchdarts (hij had er al twee gekregen in de vierde leg), daarna Clemens zeven en uiteindelijk benutte Ratajski zijn negende matchdart.