Michael van Gerwen is donderdagavond opnieuw tegen een nederlaag aangelopen in de Premier League Darts. De Brabander ging tijdens de negende speelronde in Milton Keynes met 4-7 onderuit tegen Gary Anderson.

Van Gerwen werd al in de derde leg gebroken, maar herstelde het evenwicht meteen. Tot en met 4-4 ging de stand vervolgens gelijk op, maar daarna won Anderson drie legs op een rij.

Woensdag verloor Van Gerwen ook al van Glen Durrant (3-7). De nummer één van de wereld raakte door die nederlaag zijn koppositie weer kwijt aan de Engelsman.

Door zijn twee verliespartijen zakt Van Gerwen met tien punten naar de vierde plaats. De drievoudig wereldkampioen heeft vier punten achterstand op Durrant, die donderdag te sterk was voor Rob Cross: 7-4.

Behalve van Gerwen leed ook Jermaine Wattimena een nederlaag. 'The Machine Gun', die als challenger meedeed aan de negende speelronde, was kansloos tegen Gerwyn Price: 0-7.

Voor de gebruikers van de app: tik op de tweet om de beslissende pijlen van Anderson te bekijken.

Doek valt voor Cross op 'Judgement Night'

De negende speelronde gold als 'Judgement Night' in de Premier League. Dat houdt in dat de nummer negen van de ranglijst afhaakt. Voor Cross, die vijf punten verzamelde, viel het doek. De overgebleven acht spelers zullen bepalen welke vier op 22 oktober naar de play-offs in Londen gaan.

Achter Gurney bezet Peter Wright nu de tweede plaats. De regerend wereldkampioen klopte Daryl Gurney met 7-4. Nathan Aspinall klom dankzij een 7-5-zege op Michael Smith naar de derde plaats.

Vanwege de coronacrisis wordt de reguliere competitie van de Premier League de komende twee weken afgemaakt. Bijna elke avond wordt een speelronde afgewerkt in Milton Keynes.