Michael van Gerwen is zondag op de laatste dag van de Summer Series al in de tweede ronde uitgeschakeld. De 31-jarige darter verloor bij de vijfde Players Championship in Milton Keynes van de Zuid-Afrikaan Devon Petersen: 5-6.

Van Gerwen kwam na een 0-5-achterstand nog wel terug tot 5-5, maar de elfde en beslissende leg ging naar Petersen.

In de eerste ronde ging de nummer één van de wereld al bijna onderuit tegen de Engelsman Ryan Meikle, die een matchdart onbenut liet. Van Gerwen won vervolgens met 6-5.

De Brabander won deze week bij de terugkeer van het 'echte' darts twee titels (op woensdag en vrijdag). Op donderdag verloor hij in de derde ronde en zaterdag was de eerste ronde al het eindstation voor de drievoudig wereldkampioen.

Ook de andere Nederlanders kwamen zondag niet in de buurt van de prijzen in Engeland. Dirk van Duijvenbode kwam het verst met een plek in de achtste finales, waarin hij verloor van Nathan Aspinall.

De titel ging naar wereldkampioen Peter Wright, die in de finale weinig problemen had met Gerwyn Price: 8-2.

Van Gerwen begint World Matchplay tegen Dolan

In Blackpool werd er zondagavond geloot voor de World Matchplay, het eerste grote dartstoernooi sinds de coronacrisis. Van Gerwen neemt het in de eerste ronde van het prestigieuze toernooi op tegen Brendan Dolan.

Naast Van Gerwen doen er met Danny Noppert, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort nog vier Nederlanders mee aan de World Matchplay. Noppert treft Gerwyn Price, Wattimena werd gekoppeld aan Krzysztof Ratajski, De Zwaan speelt tegen Glen Durrant en Van der Voort ontmoet Dave Chisnall.

De World Matchplay is na het WK het belangrijkste dartstoernooi op de kalender. Vorig jaar veroverde Rob Cross de titel en strandde Michael van Gerwen al in de tweede ronde. De Brabander schreef het toernooi in 2015 en 2016 wel op zijn naam.