Dirk van Duijvenbode heeft zaterdag niet kunnen stunten tegen Gary Anderson bij de PDC Home Tour. De Nederlander verloor met 5-1 van de tweevoudig wereldkampioen en kon mede daardoor een plaats in de volgende ronde vergeten.

De 27-jarige Van Duijvenbode kreeg in de openingsfase genoeg kansen om op voorsprong te komen, maar slaagde er niet in om Anderson pijn te doen. De Katwijker was te slordig op zijn dubbels en zag de Schotse wereldtopper een ruime zege boeken.

Van Duijvenbode, die een week geleden ook al in actie kwam, verloor later op de avond ook van Kim Huybrechts (5-3) en Dimitri Van den Bergh (5-0). Daardoor kwam het toernooi voor Van Duijvenbode in de eerste ronde ten einde.

Voor Anderson was het de eerste keer dat hij zijn opwachting maakte bij het toernooi, waar de darters in hun eigen huiskamer spelen. 'The Flying Scotsman' had eerder een te zwakke internetverbinding om mee te kunnen doen aan de Home Tour. Anderson won al zijn partijen en plaatste zich zo voor de volgende fase van het toernooi.

Geert Nentjes, Jelle Klaasen en Martijn Kleermaker zijn de enige Nederlanders die zich hebben geplaatst voor de volgende ronde. De eerste ronde duurt nog tot en met maandag, het toernooi eindigt op 5 juni.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in de sportwereld in ons liveblog.