Ron Meulenkamp heeft zich woensdag ook bij zijn tweede poging niet geplaatst voor de tweede fase van de PDC Home Tour. De Drent moest de winst van groep 27 van het digitale dartstoernooi aan Scott Waites laten.

Meulenkamp leek een dramatische avond tegemoet te gaan. Hij verloor zijn eerste wedstrijden kansloos van achtereenvolgens van Ross Smith (1-5) en Waites (0-5), maar herstelde zich in zijn laatste duel met een zege op Steve Beaton (5-4). Hij maakte toen echter al geen aanspraak meer op de groepswinst.

Waites, die dit jaar de overstap van de BDO naar de PDC maakte, toonde zich oppermachtig op deze avond. Hij won al zijn partijen (5-3 tegen Beaton, 5-0 tegen Meulenkamp en 5-2 tegen Smith), waardoor hij zich bij zijn tweede poging wel verzekerde van een plek in de tweede fase.

Er zijn vooralsnog drie Nederlanders doorgedrongen tot de volgende ronde: Geert Nentjes, Jelle Klaasen en Martijn Kleermaker. Niels Zonneveld, Jan Dekker, Mike van Duivenbode, Maik Kuivenhoven, Vincent van der Meer, Jermaine Wattimena, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Meulenkamp lukte dat niet.

Van de Nederlanders die het niet hebben gered, zijn alleen Noppert en Van Duijvenbode nog niet uitgeschakeld. Zij krijgen net als onder anderen Peter Wright en Gerwyn Price de komende week een nieuwe kans om alsnog een ticket voor de tweede fase te bemachtigen.

De Home Tour geldt tijdens de coronacrisis als alternatief voor het 'echte' darts. In de eerste fase worden 32 dagen op rij poules afgewerkt door steeds vier spelers. Alle groepswinnaars bereiken de tweede fase, met acht poules van vier spelers. De laatste vier spelers strijden op 5 juni om de titel.