Maik Kuivenhoven en Vincent van der Meer hebben dinsdag niet voor een verrassing kunnen zorgen op de PDC Home Tour. De Zuid-Hollanders moesten bij het digitale dartstoernooi de winst van groep 19 laten aan Glen Durrant.

Kuivenhoven was de enige van de Nederlanders die een wedstrijd wist te winnen. Hij versloeg Van der Meer met 5-1, maar verloor van Justin Pipe (1-5) en Durrant (3-5). Van der Meer bleef door nederlagen tegen Durrant (1-5) en Pipe (2-5) zonder zege.

Durrant had de groepswinst te danken aan een zege op Pipe (5-3), tegen wie hij uitblonk met een aantal sterke finishes. De drievoudig wereldkampioen bij de BDO is de koploper in de Premier League Darts, die momenteel stilligt door de coronacrisis.

Er zijn voorlopig drie Nederlanders zeker van de volgende ronde. Geert Nentjes, Jelle Klaasen en Martijn Kleermaker werden eerste in hun groep. Niels Zonneveld, Jan Dekker, Mike van Duivenbode, Kuivenhoven en Van der Meer slaagden daar niet in.

Niet alle topspelers maakten hun favorietenstatus waar. Dat gold bijvoorbeeld voor Peter Wright, Gerwyn Price, Michael Smith en James Wade. Zij zijn echter mogelijk nog niet uitgeschakeld, omdat niet alle 128 Tour-kaarthouders zich hebben aangemeld en ze de komende tijd wellicht nog een keer in actie mogen komen

De Home Tour geldt als alternatief van het 'echte' darts tijdens de coronacrisis. In de eerste fase worden 32 dagen op rij poules afgewerkt door steeds vier spelers. Alle groepswinnaars bereiken de tweede fase, waarvan het format nog onbekend is, omdat niet duidelijk is wanneer weer in het echt kan worden gedart.