Geert Nentjes heeft zich maandag als eerste Nederlander geplaatst voor de tweede fase van de PDC Home Tour, het nieuwe digitale dartstoernooi. De Flevolander werd dankzij drie zeges winnaar van groep 4.

Nentjes won van achtereenvolgens Mickey Mansell (5-4), Lisa Ashton (5-3) en Ross Smith (5-3) en haalde in al zijn partijen een gemiddelde van boven de 95 punten; tegen Mansell zelfs 100. Hij had wel het geluk dat Mansell een matchdart miste.

De nummer 71 van de wereld, die moet vrezen dat hij na dit jaar zijn Tour-kaart bij de PDC kwijtraakt omdat hij buiten de top 64 staat, was de derde Nederlander die in actie kwam op de Home Tour. Niels Zonneveld en Jan Dekker eindigden als vierde en laatste in respectievelijk groep 1 en 3.

Nentjes is na Jamie Lewis, Luke Woodhouse en Dave Chisnall de vierde speler die doorgaat naar de tweede fase van het toernooi. Nentjes, Woodhouse en Chisnall deden dat zonder puntenverlies.

Peter Wright en Gerwyn Price maakten hun favorietenstatus niet waar. De wereldkampioen en de mondiale nummer drie werden tweede in groep 1 en 2. Beiden zijn mogelijk nog niet uitgeschakeld, omdat niet alle 128 Tour-kaarthouders zich hebben aangemeld.

De Home Tour geldt als alternatief tijdens de coronacrisis. In de eerste fase worden 32 dagen op rij poules afgewerkt door steeds vier spelers. Alle groepswinnaars bereiken de tweede fase, waarvan het format nog onbekend is omdat niet duidelijk is wanneer er weer 'echt' gedart kan worden.

Eindstand groep 4

  • 1. Geert Nentjes 3-6 (+5)
  • 2. Ross Smith 3-2 (0)
  • 3. Mickey Mansell 3-2 (-1)
  • 4. Lisa Ashton 3-2 (-4)