Raymond van Barneveld en Phil Taylor hebben een manier gevonden om de dartsfans te vermaken tijdens de coronacrisis. De oud-topspelers nemen het volgende week woensdag nog één keer tegen elkaar op, maar dan vanuit hun woonkamer.

"Iedereen hunkert naar wat livesport in deze moeilijke tijden. Misschien kunnen we de stemming in Groot-Brittannië wat opfleuren en wat geld inzamelen voor het goede doel", zegt Taylor woensdag in gesprek met The Sun.

"Ik vond het altijd leuk om tegen Van Barneveld te gooien, we hebben in het verleden een paar prachtige partijen neergezet en ook al zijn we niet in dezelfde ruimte, het zal net zo'n strijd worden als altijd."

De wedstrijd wordt live uitgezonden op Facebook. Taylor woont in Stoke-on-Trent en Van Barneveld in Den Haag. Er zal gegooid worden op een elektronisch softtip-bord. Daar zit bijvoorbeeld een camera en microfoon in, zodat ze hun tegenstander goed kunnen zien en horen.

Van Barneveld-Taylor is klassieker

De 52-jarige Van Barneveld en de 59-jarige Taylor namen respectievelijk begin dit jaar en in 2018 afscheid van het darts. 'Barney' werd vijf keer wereldkampioen en 'The Power' pakte een recordaantal van zestien wereldtitels.

Van Barneveld en Taylor troffen elkaar in totaal 83 keer, waarvan tweemaal in de finale van het WK van de PDC. Van Barneveld was in 2007 de sterkste in een thriller (7-6) en Taylor zorgde in 2009 voor een afstraffing (7-1).

Het darts ligt nog zeker tot begin april stil vanwege de uitbraak van het coronavirus. Verschillende speelrondes in de Premier League Darts, waaronder de dubbele in Rotterdam, en Euro Tour-toernooien werden deze maand al uitgesteld.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.