Rob Cross heeft zich zaterdag geblameerd in de tweede ronde van het WK darts in Londen. De nummer twee van de wereld verloor kansloos met 0-3 van Kim Huybrechts.

Cross speelde ver onder zijn kunnen. Hij kwam niet verder dan een gemiddelde van 89 punten en noteerde een dramatisch dubbelpercentage van 15, waarop Huybrechts het verschil maakte met 52.

De wereldkampioen van 2018 won nog wel de openingsleg, maar daarna pakte Huybrechts liefst acht legs op rij, waarna hij het bij 2-0 in sets en 2-1 in legs uiterst koelbloedig afmaakte met een elfdarter.

Cross werd vorig jaar ook al voortijdig uitgeschakeld op het WK. Hij liet zich toen in de vierde ronde verrassen door Luke Humphries, die zich eerder op vrijdag wel plaatste voor de derde ronde na een thriller tegen Jermaine Wattimena (3-2).

Huybrechts lijkt helemaal te zijn opgeleefd

Huybrechts lijkt na een bar slecht jaar - hij stond op bijna geen enkele major - helemaal te zijn opgeleefd op dit WK. Hij was vrijdag op de openingsdag in de eerste ronde met 3-2 te sterk voor Geert Nentjes.

Matt Campbell (3-1 tegen Mark McGeeney), Zoran Lerchbacher (3-2 tegen Jamie Hughes) en Darin Young (3-1 tegen Raymond van Barneveld) bereikten eerder op vrijdagavond de tweede ronde.

Voor Van Barneveld kwam er daarmee een einde aan zijn carrière. De 52-jarige Hagenaar had een jaar geleden al aangekondigd dat dit WK zijn laatste toernooi zou zijn en dat liep dus uit op een behoorlijke deceptie.