Michael van Gerwen heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finales van de World Grand Prix in Dublin. De Brabantse nummer één van de wereld en titelverdediger won in de kwartfinales met 3-1 van Mervyn King. Jermaine Wattimena redde het niet in de kwartfinales.

Van Gerwen had het behoorlijk moeilijk tegen King. Hij had in de eerste set het geluk dat zijn tegenstander twee setdarts miste en dat hij zelf wel toesloeg.

'Mighty Mike' zag King daarna met een 170-finish op gelijke hoogte in sets (1-1) komen, waarna het de rest van de wedstrijd spannend bleef. Van Gerwen was echter het scherpst op de dubbels, waardoor hij revanche nam voor zijn nederlaag tegen King in de vijfde ronde van de UK Open in maart.

In de halve finales neemt Van Gerwen het vrijdag op tegen een van de grootste verrassingen van dit toernooi, Chris Dobey, die met 3-2 te sterk was voor Ian White.

Jermaine Wattimena slaagde er net niet in om de halve finales te bereiken. (Foto: Pro Shots)

Wattimena verliest na spannende partij

Wattimena slaagde er niet in om de halve finales te bereiken. De 31-jarige darter uit Westervoort verloor met 3-2 in sets van Glen Durrant. De Nederlander had eerder in het toernooi nog van Adrian Lewis en Peter Wright gewonnen, maar een nieuwe zege zat er niet in.

Wattimena pakte nog wel de eerste set en knokte zich terug van een 2-1-achterstand, maar moest de zege in de beslissende vijfde set toch aan de Engelsman laten. Durrant speelt in de halve finales tegen Dave Chisnall.

De World Grand Prix wijkt af van andere evenementen omdat de darters elke leg met een dubbel moeten beginnen en eindigen.

Na de World Grand Prix staan nog de Champions League of Darts, het EK, de World Series Finals, de Grand Slam of Darts en de Players Championship Finals op het programma, voordat het WK in december wordt afgewerkt.