Jermaine Wattimena heeft woensdag voor een stunt gezorgd op de World Grand Prix in Dublin. De Nederlander versloeg de Schot Peter Wright met 3-1 en bereikte de kwartfinales.

De 31-jarige Wattimena verloor de eerste set door een 148-finish van Wright, de nummer zeven van de wereld. 'The Machine Gun' raakte hierdoor niet van slag en trok het tweede bedrijf met 3-0 naar zich toe.

In de derde set knokte Wattimena zich knap terug van een 1-2-achterstand, waarna hij het karwei in het vierde bedrijf afmaakte. De mondiale nummer achttien besliste de partij met dubbel twaalf en staat voor het eerst in zijn carrière in de kwartfinales van een televisietoernooi.

Bij de laatste acht neemt Wattimena het donderdag op tegen de Engelsman Glen Durrant. De wereldkampioen bij de BDO was met 3-2 te sterk voor Rob Cross.

Voor Danny Noppert viel het doek in de tweede ronde. (Foto: Getty Images)

Noppert geeft voorsprong weg tegen Aspinall

Eerder op woensdag slaagde Danny Noppert er niet in om de kwartfinales te bereiken. De 28-jarige Fries ging met 2-3 onderuit tegen de Engelsman Nathan Aspinall.

Noppert kwam met 2-1 voor in sets, maar gaf die voorsprong vervolgens uit handen. In de laatste twee sets stond Aspinall, de nummer twaalf van de wereldranglijst, nog slechts één leg af.

Dinsdag bereikte Michael van Gerwen ten koste van zijn landgenoot Jeffrey de Zwaan wel de kwartfinales in de Ierse hoofdstad. De regerend wereldkampioen treft donderdag in zijn volgende partij Mervyn King.

Van Gerwen aast op zijn vijfde eindzege, nadat hij het toernooi in 2012, 2014, 2016 en 2018 al won. Raymond van Barneveld kwalificeerde zich niet voor de World Grand Prix en doet voor het eerst sinds 2005 niet mee aan het toernooi.

De World Grand Prix wijkt af van andere toernooien omdat de darters elke leg met een dubbel moeten beginnen en eindigen.