Raymond van Barneveld hoopt in zijn laatste maanden als professioneel darter zijn oude vorm te hervinden, zodat hij zijn loopbaan goed kan afsluiten op het WK in december.

"Wanneer ik demonstratiewedstrijden speel, voel ik me op mijn gemak met het publiek en wil ik laten zien wat ik kan. Die Barney wil ik terug", aldus de 52-jarige Hagenaar op het YouTube-kanaal van de PDC.

Vooral voor zijn fans wil hij zijn oude vorm nog één keer benaderen. "Het publiek is altijd fantastisch. Ze houden van me en roepen mijn naam overal waar ik kom. Dat zal ik nooit vergeten."

Van Barneveld kent een moeilijke periode sinds hij vorig jaar aankondigde dat het wereldkampioenschap van de PDC eind dit jaar zijn laatste toernooi zal worden, waardoor het nog maar de vraag is of hij zich daarvoor plaatst.

"Het gaat al drie, vier jaar niet goed en dan moet je eerlijk zijn tegen jezelf. Toen ik de beste speler ter wereld was en Phil Taylor versloeg in de finale (in 2007, red.), liet ik iedereen ook weten dat ik de beste speler ter wereld was. Nu moet ik realistisch zijn en accepteren dat ik niet meer de beste ben."

Van Barneveld zal het darts echter nooit helemaal vaarwel zeggen, ook al duurt zijn loopbaan tot uiterlijk 1 januari, de dag van de WK-finale. "Nadat ik stop, blijf ik demonstratiepartijen gooien. Ik ben er zeker van dat ik altijd in de dartswereld zal blijven rondlopen."

Raymond van Barneveld in zijn karakteristieke pose tijdens zijn demonstratiepartij op de Zwarte Cross. (Foto: Pro Shots)