Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn zaterdag uitgeschakeld in de kwartfinales van de Brisbane Darts Masters. De dertigjarige Brabander ging met 8-5 ten onder tegen Daryl Gurney en de 52-jarige Hagenaar verloor met 8-4 van Rob Cross.

Van Gerwen kent een voor zijn doen tegenvallende periode en kon ook in Brisbane niet meedoen om de prijzen. 'Mighty Mike' werd maar liefst drie keer gebroken door Gurney, die ook nog eens veel secuurder was op zijn dubbels.

Het gemiddelde van Van Gerwen was 2,5 punt hoger dan dat van Gurney (98,03 tegen 95,53 per drie pijlen), maar de Noord-Ier scoorde 57,15 procent op zijn dubbels, waar 'MVG' tot slechts 31,25 procent kwam.

Van Gerwen had in de eerste ronde de Nieuw-Zeelander Ben Robb op een 'whitewash' (6-0) getrakteerd. Vorig jaar haalde Van Gerwen bij de eerste editie van de Brisbane Darts Masters de finale. Toen verloor hij met 11-6 van Cross.

Van Barneveld de mindere van Cross

Van Barneveld kende tegen titelverdediger Cross een beroerd begin. 'Barney' werd in de eerste leg meteen gebroken door de Engelsman en liep daardoor direct achter de feiten aan. Oud-wereldkampioen Cross liep snel uit naar 5-1 en gaf die voorsprong niet meer uit handen.

Opvallend was dat ook Van Barneveld een hoger gemiddelde gooide dan zijn tegenstander (96,71 om 95,73). 'Voltage' was echter beter op de dubbels en dat bracht hem de zege.

In de eerste ronde in Brisbane had Van Barneveld de Nieuw-Zeelander Haupai Puha met 6-2 verslagen.