Raymond van Barneveld is zaterdag ook vroegtijdig uitgeschakeld op Players Championship 21 in Hildesheim. De Zuid-Hollander verloor in de eerste ronde van Michael Smith.

Van Barneveld stond er halverwege de partij nog goed voor. Hij brak Smith bij 2-2 met een uitstekende leg, maar wist de break door een heel matige leg vervolgens niet te verzilveren.

'Barney' kwam daarna nog wel knap terug van een 3-5-achterstand, maar moest de beslissende elfde leg aan Smith laten, die de leg ook zelf mocht beginnen en daarin oppermachtig was.

Smith is na een moeizame start van het jaar op de weg terug. Hij haalde vorige week nog de finale van de World Matchplay, waarin hij zijn meerdere moest erkennen in Rob Cross (13-18).

Van Barneveld blijft maar kwakkelen

Van Barneveld blijft maar kwakkelen in zijn laatste jaar als professioneel darter. Hij bereikte weliswaar een finale van een Players Championship, maar slaagde er verder niet in om aansprekende resultaten neer te zetten.

De 52-jarige Hagenaar heeft juist goede resultaten nodig om mee te mogen doen aan de resterende majors dit jaar. Hij is virtueel niet geplaatst voor de World Grand Prix en de Grand Slam of Darts, maar wel voor het WK.

Van Barneveld sprak twee weken geleden na een verloren demonstratiewedstrijd tegen Michael van Gerwen (0-4) op de Zwarte Cross nog zijn twijfels over zijn toekomst uit en zinspeelde daarbij op een eerder afscheid.

"Ik denk steeds vaker: moet ik nog wel tot het einde van het jaar door, of moet ik gewoon veel eerder zeggen dat het mooi is geweest? Hoeveel pijn moet je op een gegeven moment nog hebben?", vroeg hij zich hardop af in gesprek met Radio 1.