Raymond van Barneveld heeft woensdag van de PDC een uitnodiging gekregen voor één World Series of Darts-toernooi. De Zuid-Hollander mag op 12 en 13 juli meedoen aan de German Darts Masters in Keulen.

Naast Van Barneveld doen ook Michael van Gerwen, Rob Cross, Gary Anderson, Peter Wright, Daryl Gurney, Mensur Suljovic en James Wade mee aan het evenement.

Van Gerwen is als nummer één van de wereld en regerend wereldkampioen aanwezig op alle vijf World Series-toernooien, dus behalve de German Darts Open ook op de US Darts Masters, Brisbane Darts Masters, Melbourne Darts Masters en NZ Darts Masters.

Datzelfde geldt voor Cross (nummer twee van de wereld), Anderson (nummer drie van de wereld), Wright (nummer vier van de wereld) en Gurney (nummer vijf van de wereld).

Verder zijn Gerwyn Price, Michael Smith en Nathan Aspinall erbij op de US Darts Masters, Simon Whitlock, Kyle Anderson en Corey Cadby op zowel de Brisbane, Melbourne als de NZ Darts Masters, met op die laatste ook nog Cody Harris.

De acht spelers die een uitnodiging hebben gekregen van de PDC nemen het bij elk World Series-toernooi in de eerste ronde op tegen acht plaatselijke favorieten.

World Series-seizoen begint met US Darts Masters

Het World Series-seizoen begint met US Darts Masters (4-5 juli in Las Vegas), gevolgd door German Darts Masters, Brisbane Darts Masters (9-10 augustus), Melbourne Darts Masters (16-17 augustus) en NZ Darts Masters (23-24 augustus in Hamilton).

De top acht van de World Series Order of Merit, zestien uitgenodigde spelers en vier qualifiers maken in november hun opwachting op de World Series Finals, die dit jaar voor het eerst wordt gehouden in het AFAS Live in Amsterdam.

Wade is de titelverdediger in de World Series Finals. Hij won vorig jaar in de finale in Wenen met 11-10 van Smith. Van Gerwen is recordhouder met drie eindzeges. Hij schreef de eerste drie edities in Glasgow, in 2015, 2016 en 2017, op zijn naam.

Op de World Series en de World Series Finals valt geen geld te verdienen voor de Order of Merit, waardoor Van Barneveld daarop geen sprongen kan maken en zodoende goede zaken kan doen met het oog op het WK in december.

Mocht Van Barneveld zich voor de World Series weten te plaatsen, dan speelt hij in Amsterdam dus voor de laatste keer in Nederland. De 51-jarige Hagenaar zet na dit seizoen een punt achter zijn glansrijke loopbaan.