Paleis Het Loo heeft een schilderijtje van koningin Wilhelmina aangekocht. Het gaat om Studie van Viooltjes, die destijds door Wilhelmina aan een van de hoveniers van Paleis Het Loo is geschonken. 

Wilhelmina woonde na haar troonsafstand tot aan haar dood op Het Loo.

Het schilderstukje is vanaf zaterdag samen met andere nieuwe aanwinsten te zien in de oostvleugel van het museumpaleis. Daar hangt ook een nieuw aangekocht portret van prins Willem IV, geschilderd door hofschilder J.V. Tischbein.

Uit een nalatenschap kreeg Het Loo een reiskistje, dat in 1875 door koning Willem III werd geschonken aan de altzangeres Dorothea Catharina van Rooij. Een kleinzoon van deze kunstenares liet het unieke kistje na aan Het Loo.

KLM

In de serie blauwwitte keramieken huisjes van luchtvaartmaatschappij KLM is kortgeleden een miniatuur van Paleis Het Loo verschenen. Het museumpaleis kreeg het eerste exemplaar, dat nu wordt getoond.

De KLM geeft de huisjes sinds de jaren 50 van de vorige eeuw cadeau. Er zijn ondertussen negentig modellen verschenen, die onder verzamelaars zeer gewild zijn.

De expositie van nieuwe aanwinsten is tot 5 januari 2015 te zien in Apeldoorn.