Een familie die onbekend wenst te blijven, betaalt het Museum Catharijneconvent in Utrecht voor een landelijke project waarin voolichting gegeven wordt over christelijke feestdagen.

Met het geld stelt het museum ​ten minste drie jaar een senior educatief medewerker aan voor het project Feest! Weet wat je viert.

De familie wil niet dat het museum bekendmaakt om hoeveel geld het gaat. Wel zei museumdirecteur Marieke van Schijndel donderdag dat de schenking specifiek was bestemd voor Feest!, dat het Catharijneconvent samen met het Bijbels Museum en Ons' Lieve Heer op Solder in Amsterdam heeft ontwikkeld.

Feest! bestaat uit rondreizende tentoonstellingen en een scholenproject om Nederlanders eraan te herinneren wat ze ook alweer vieren op christelijke feestdagen als Pasen, Pinksteren en Hemelvaart. Feest! duurt minstens tien jaar en het is de bedoeling dat het project uiteindelijk op elke school in Nederland langs is geweest.

Eerder schonk een onbekende particulier al een miljoen euro om te kunnen starten met de voorbereidingen voor Feest!. Dat er nu ook geld is geschonken voor een vaste medewerker voor zeker drie jaar, is uniek in Nederland volgens het Catharijneconvent.

De aangestelde historica werkte al sinds 1987 in het Utrechtse museum.