Hans Dorrestijn keert dit najaar toch weer terug in de Nederlandse theaters. De 73-jarige cabaretier gaat een programma doen samen met het muzikale gezelschap Zazi, dat bestaat uit drie jonge zangeressen.

Dorrestijn kondigde enkele jaren geleden zijn pensioen aan, maar maakte inmiddels alweer twee comebackprogramma's.

Zazi bestaat uit drie Nederlandse zangeressen die elkaar een aantal jaar geleden toevallig in Parijs leerden kennen en sindsdien optreden met eigenzinnige pop-folk. Hoewel ze nog relatief kort samenspelen, hebben Dafne Holtland (25), Margriet Planting (31) en Sabien Bosselaar (26) al opgetreden over de hele wereld. Ze deden mee aan een show van Cirque du Soleil in Canada, speelden in de Verenigde Staten op het Joshua Tree Festival en stonden in het voorprogramma van de Franse chansonnier Charles Aznavour.

Dorrestijn en de dames van Zazi leerden elkaar kennen toen ze onlangs allebei te gast waren in een radioprogramma. De voorstelling gaat bestaan uit verhalen van Dorrestijn die door het trio worden voorzien van muziek.

Sirene, het huidige theaterprogramma van Zazi, gaat zaterdag in première in Haarlem en is daarna door heel Nederland te zien.