Museum Naturalis in Leiden heeft dit jaar 307.500 bezoekers getrokken, het grootste aantal sinds de opening van het natuurhistorisch museum in 1998 en bijna 54.000 meer dan vorig jaar.

Dit maakte het museum dinsdag bekend.

Een van de publiekstrekkers in Naturalis is de wolf die in juni in Luttelgeest is gevonden. Naturalis was betrokken bij het onderzoek door de soort vast te stellen. Tijdens de kerstvakantie wordt de wolf in Naturalis voor het publiek geprepareerd.

Naturalis is bezig met een grote geldinzameling om een echt skelet van een vleesetende dinosauriër uit de Verenigde Staten naar Nederland te krijgen. De T-rex werd gevonden op een ranch in het Amerikaanse Montana en moet het pronkstuk worden van het vernieuwde Naturalis dat in 2017 zijn deuren opent.

Kunsthal Rotterdam

De Kunsthal Rotterdam maakte eveneens recordcijfers bekend. De tentoonstelling The Fashion World of Jean Paul Gaultier was de drukst bezochte tentoonstelling van de Kunsthal van de afgelopen 10 jaar.

De maand april was met 51.650 bezoekers de drukst bezochte maand ooit. In totaal ontving de Kunsthal Rotterdam in de eerste helft van 2013 bijna 190.000 bezoekers.

Sinds juni is de Kunsthal Rotterdam gesloten vanwege een verbouwing om het pand duurzamer te maken. Op zaterdag 1 februari gaat de gerenoveerde Kunsthal weer open voor bezoekers.

Beweeg de cursor over de lijn om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van Naturalis. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen