Het toneelgezelschap Het Thriller Theater houdt op te bestaan. De groep, die tien jaar geleden werd opgericht, speelt op dinsdag 14 januari in de Koninkijke Schouwburg in Den Haag haar laatste voorstelling.

Dat heeft artistiek leider Lex Passchier zondag bekendgemaakt.

Het Thriller Theater bracht tien producties in de Nederlandse theaters, die in totaal meer dan zevenhonderd keer werden gespeeld.

Diverse klassiekers in het thrillergenre werden door de groep in een nieuw jasje gestoken, zoals Arsenicum en oude kant, Tien kleine negertjes en Dial M for Murder.

"Het runnen van ons kleine bedrijf is enorm arbeidsintensief", legt Passchier uit. "En we willen ons allemaal ook eens met andere zaken bezighouden. In mijn geval gaat het dan om het schrijven van televisieprogramma's en boeken." 

Daarnaast speelt de crisis in de cultuursector Het Thriller Theater parten. "Het was de afgelopen jaren iedere keer een kwestie van de eindjes aan elkaar knopen. Het is mooi geweest."

Hitchcock

De laatste voorstelling die het gezelschap heeft gemaakt is De man die het wist, een hommage aan het oeuvre van Alfred Hitchcock.

Het stuk is de komende drie weken nog te zien in Rotterdam, Zaandam, Amstelveen, Hoofddorp, Rijswijk, Haarlem en Den Haag.