Cabaretier Patrick Laureij is de winnaar van het Cameretten Festival 2013. Laureij kreeg zowel de jury- als de publieksprijs.

Dat maakte de organisatie van het grootste en oudste cabaretfestival van Nederland bekend.

Zaterdagavond versloeg Laureij in de finale Fuad Hassen en het duo Rundfunk, in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

De jury was onder de indruk van Laureij's podiumprestatie tijdens zijn programma 'Dekking Hoog'. ,,De manier waarop Patrick zijn observaties omzet in een goed getimed humoristisch verhaal is bewonderingswaardig.''

Eerder hadden negen cabarettalenten hun programma's gespeeld in de halve finale van de 48e editie van het festival, op woensdag, donderdag en vrijdag.

De winnaar en finalisten zijn tot eind april 2014 in Nederlandse theaters te zien met de Cameretten Finalistentournee 2013.

TU Delft

Cameretten begon in 1966 als lustrumactiviteit van de TU in Delft. Sinds 1988 is Cameretten gevestigd in het Luxor Theater.

Daar begonnen gevestigde cabaretiers als Brigitte Kaandorp, Paul de Leeuw, Hans Liberg, Theo Maassen en Hans Teeuwen hun carrière. Andere bekende winnaars zijn Marnix Kappers, Ivo de Wijs, Don Quishocking, Plien en Bianca, Eric van Sauers, Marc-Marie Huijbregts en Ronald Goedemondt.