Hij Gelooft in Mij is maandagavond bij de uitreiking van de Musical Awards in Katwijk uitgeroepen tot de beste musical van 2013. Woef Side Story mag zich met vijf prijzen de grote winnaar van de avond noemen.

Theaterproducent Joop van den Ende liet weten erg blij te zijn met de prijs voor Hij Gelooft in Mij, die daarnaast nog drie awards won.

"De musical is onmogelijk moeilijk geweest om te maken. Rachel Hazes en ik wilden het al heel lang, maar het heeft lang geduurd voor we er eindelijk uitkwamen. En nu deze prijs. Hij krijgt een mooie plek", aldus Van den Ende.

Martijn Fischer won met zijn vertolking van André Hazes in de musical de award voor beste mannelijke hoofdrol. "Ik bedank André Hazes voor wie hij was en wat hij heeft gemaakt."

"Ik ben heel blij, maar ik wil vooral kwijt dat ik deze prijs graag aan Kim-Lian (van der Meij red.) uitleen", aldus Chantal Janzen, de winnares van de beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical voor haar rol van Rachel Hazes in Hij Gelooft In Mij.

Van der Meij was dit jaar genomineerd voor haar rol in Shrek de Musical, maar zag de prijs net als voorgaande jaren aan haar neus voorbij gegaan.

Bijrol

De prijs voor de beste mannelijke bijrol in een grote musical ging naar Paul Groot (Shrek de Musical), die zijn prijs liet ophalen door collega William Spaaij.

Doris Baaten werd voor haar rol in Hij Gelooft in Mij bekroond met de award voor beste vrouwelijke bijrol in een grote musical. "De familie Hazes wil ik zo graag bedanken, zij hebben mij altijd het gevoel gegeven dat ik het goed doe."

In de categorie beste kleine musical won Woef Side Story. De musical werd in totaal voor negen awards genomineerd, waarvan er vijf mee naar huis mochten.

Bekijk de beelden

Kleine musical

Alex Klaassen (Woef Side Story) werd benoemd tot beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical. "Op de juiste momenten zet hij handelingen van zijn personage 'vet' aan, maar doet dat op zo'n manier dat het niet overdreven is", aldus de jury.

Arjan Ederveen (Woef Side Story) kreeg het beeldje voor beste mannelijke bijrol in een kleine musical mee naar huis. René van Kooten deelde de prijs voor beste vrouwelijk bijrol in een kleine musical uit aan Maaike Wildershoven (Aspects of Love).

Maaike Martens (Hema de Musical) mocht de award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical mee naar huis nemen. De actrice liet Lone van Roosendaal (Aspects of Love) en Elise Schaap (Woef Side Story) achter zich.

De Musical Awards werden dit jaar voor het eerst sinds 2011 weer uitgedeeld. Na de show, die destijds in Amsterdam plaats vond, werd besloten de opzet van de Awards te veranderen.