De populaire Body Worlds-expositie, die echte mensenlichamen en menselijke organen toont, krijgt een vaste plek in Amsterdam. 

Op 16 januari opent een permanente tentoonstelling op het Damrak. Ook hier is weer een grote collectie authentieke menselijke preparaten te zien, liet initiatiefnemer Peter Tabernal dinsdag weten.

De expositie Body Worlds & The Cycle of Life was eind 2010 en begin 2011 4 maanden te zien in Rotterdam en trok ruim 200.000 bezoekers. En in 2012 was Body Worlds & The Story of the Heart in Amsterdam eveneens een succes. De tentoonstelling deed bovendien tientallen steden in Europa, Azië en Noord-Amerika aan.

De vaste opstelling komt in het voormalig kantoor van American Express. Het monumentale pand is aangepast voor de nieuwe functie.

Kunststof

Body Worlds is een initiatief van de Duitse arts en wetenschapper Gunther von Hagens. Hij heeft de lichamen en organen 'geplastineerd', gevuld met kunststof waardoor ze nog duizenden jaren mee kunnen.

De preparaten zijn afkomstig van donoren die voor hun dood aan de Duitser toestemming gaven voor het gebruik van hun lichaam en organen. Het donorbestand telt momenteel meer dan 13.000 personen, onder wie zestig Nederlanders.