Viool uit Titanic levert ruim miljoen euro op

Een viool uit het beroemde gezonken schip Titanic heeft zaterdag bij een veiling in de Britse plaats Devizes ruim een miljoen euro opgeleverd. Er is nog nooit zoveel betaald voor een object uit de Titanic.

Dat melden Britse media.

De viool was vermoedelijk eigendom van een lid van de band die tijdens het zinken van het schip bleef doorspelen. De viool werd gevonden in een kist die aan de violist was vastgebonden, toen zijn lichaam werd opgevist, maar raakte daarna jarenlang zoek.

In 2006 dook de viool op in een zolderkamer in Yorkshire. Na bijna 7 jaar onderzoek en tests bleek dat het om de authentieke viool uit de Titanic ging. Het instrument was een geschenk van de verloofde van de violist.

Het laatste object uit de Titanic dat voor een recordprijs werd verkocht was een plattegrond van bijna 10 meter van het schip. Die wisselde twee jaar geleden voor ruim 250.000 euro van eigenaar.

IJsschots

De Titanic was destijds het grootste passagiersschip ter wereld. Het zonk in april 1912 toen het in aanvaring kwam met een ijsschots in de Noord Atlantische Oceaan. Daarbij kwamen 1500 opvarenden om het leven.

Lees meer over:

Koninklijke familie looft Colombiaanse kunstenaar

Koninklijke familie looft Colombiaanse kunstenaar

NUwerk

Tip de redactie