Nieuwe directeur voor museum Singer Laren

Evert van Os (41) is benoemd tot algemeen directeur van museum Singer Laren. 

Hij begint op 1 januari met zijn nieuwe baan, maakte het Larense museum dinsdag bekend. Van Os is de opvolger van Reinier Sinaasappel, die terugtreedt wegens het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd.

Van Os is afkomstig uit het bedrijfsleven. Hij werkte de afgelopen vijftien jaar bij accountantskantoren KPMG en PwC als organisatieadviseur voor grote Nederlandse bedrijven. Volgens het museum heeft hij een grote persoonlijke betrokkenheid bij de (podium)kunsten en daardoor een goed netwerk in de cultuursector.

''Met Van Os halen we een ervaren manager binnen met een grote affiniteit en liefde voor cultuur'', zei Dolf van den Brink, voorzitter van de commissie van beheer. ''Hij heeft een goed gevoel voor de belangrijke rol van Singer Laren in cultureel Nederland en in 't Gooi in het bijzonder.''

Theater

Van Os zal ook leiding geven aan het theater, dat naast het museum deel uitmaakt van Singer Laren. De instelling is opgericht in 1956. De kern van de museumcollectie vormen werken van de Amerikaanse kunstverzamelaar William Singer (1868-1943). Hij vestigde zich begin vorige eeuw in de kunstenaarskolonie Laren en verwierf onder meer werken van traditioneel, impressionistisch werkende Gooise kunstenaars.

Koninklijke familie looft Colombiaanse kunstenaar

Koninklijke familie looft Colombiaanse kunstenaar

NUwerk

Tip de redactie