Speciaal voor de Amsterdamse Museumnacht hebben jonge muzikanten drie nummers gemaakt die tijdens de komende editie op 2 november zijn te horen. 

Ze gebruikten ter inspiratie hiervoor de collecties van het Amsterdam Museum, de Hermitage en het Stedelijk Museum, liet de organisatie maandag weten.

De Museumnacht in de hoofdstad vindt voor de 14e keer plaats. Bezoekers kunnen terecht in 50 musea, die tussen 19.00 uur en 02.00 uur de deuren openen. Daarna zijn er nog enkele afterparty's in de stad. Het evenement is de laatste jaren altijd vooraf uitverkocht. Vorig jaar kwamen er 27.500 mensen op af.

De organisatie roept mensen op foto's van zichzelf te maken tijdens de Museumnacht. Deze foto's die bezoekers maken in een van de deelnemende culturele instellingen, worden getoond op 25 schermen in de musea.

Musea

Aan de Museumnacht doen onder meer Museum Willet-Holthuysen mee, waar mensen zelf kunnen kantklossen, en De Nieuwe Kerk die geheel in het teken van China staat met massages en nachtmeditaties.

In de Portugese Synagoge kunnen bezoekers koosjere wijn drinken en een optreden bij kaarslicht van het ensemble Arifa bijwonen. En het Van Eesterenmuseum biedt ritjes met een tuktuk aan met een gids die vertelt over de wijk Nieuw-West en zijn bewoners.