Museum Villa Mondriaan in Winterswijk krijgt een studente als directeur. De 24-jarige Anne Kremers volgt per 15 september Wim van Krimpen (72) op. Dat heeft het museum donderdag bekendgemaakt.

Kremers werkte de afgelopen maanden als stagiaire in het museum, waar ze door Van Krimpen werd klaargestoomd om hem op te volgen. De nieuwe directeur hoopt volgend jaar af te studeren aan de Universiteit Leiden.

"Ik was meteen enthousiast toen ik de gelegenheid kreeg om als stagiaire mijn steentje aan het museum bij te dragen'', zegt Kremers in een reactie. "De samenwerking met Wim van Krimpen liep meteen erg goed. Ik kan ook bij hem terecht als ik ergens niet uitkom, hij blijft adviseur.''

Het museum, in de villa waar Piet Mondriaan zijn eerste stappen op het kunstenaarspad zette, werd op 21 april door koningin Beatrix geopend.

Dankzij Van Krimpen, voormalig directeur van het gemeentemuseum in Den Haag, kwam het museum in recordtijd van de grond.

Met het Haagse museum wordt ook samengewerkt, zodat veel vroeg werk van Mondriaan kan worden getoond. Kremers kan zo haar afstudeeronderwerp over samenwerking tussen musea uitgebreid in de praktijk testen.