Ann Goldstein, directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam, stapt per 1 december van dit jaar op. 

Dat maakt het museum bekend in een persbericht. 

Goldstein startte in juni 2009 als algemeen en artistiek directeur bij het Stedelijk Museum. "Door haar ontslag aan de Raad van Toezicht aan te kondigen heeft Ann Goldstein aangegeven dat haar werk voor het museum in haar ogen voltooid is en dat het museum klaar is voor een nieuwe aristieke directeur," meldt het persbericht. 

De voorzitter van de Raad van Toezicht, Alexander Ribbink, heeft het bericht van Goldstein "met spijt" ontvangen. "Zij heeft het museum door een belangrijke en uitdagende periode van zijn bestaan geleid, het internationaal weer op de kaart gezet en voor een succesvolle heropening gezorgd", aldus Ribbink. "We zullen haar diepgaande visie voor de positionering van het museum, waarin de kunst altijd centraal staat, missen." 

Tevreden

Goldstein noemt het een voorrecht om voor het Stedelijk gewerkt te hebben. Ze is tevreden over de ontwikkeling die het museum heeft doorgemaakt. "Nu, bijna een jaar na de heropening, hebben we ons lang nagestreefde doel bereikt: we zijn een volledig functionerend internationaal museum met een tentoonstellingskalender voor de komende twee jaar."

Goldstein zal na haar vertrek als directeur wel betrokken blijven bij de door het Stedelijk ontwikkelde tentoonstelling Mike Kelley. Die expositie reist in oktober door naar MoMA PS1 en in 2014 naar The Museum of Contemporary Art in Los Angeles.