Het Kröller-Müller Museum heeft een schenking van ongeveer tweehonderd, veelal ruimtelijke werken gekregen. 

Een woordvoerster van het museum liet woensdag weten dat het om een belangrijke schenking gaat, uit de collectie van Art & Project / Depot VBVR.

De kunstenaars die in de collectie vertegenwoordigd zijn, behoren tot de meest vooraanstaande van de tweede helft van de vorige eeuw, zowel nationaal als internationaal, aldus de zegsvrouw.

De gift sluit nauw aan bij de collectie van het museum, dat in de jaren zeventig en tachtig zelf regelmatig werken bij de galerie Art & Project kocht. Deze galerie sloot in 2001 haar deuren.

A One Day Walk

Grote delen uit de collectie werden eerder ondergebracht bij Rijksmuseum Twenthe in Enschede. Kleinere delen gingen onder andere naar het Gemeentemuseum Den Haag, Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en Stedelijk Museum Amsterdam.

Onder de titel A One Day Walk toont het Kröller-Müller Museum vanaf 6 december zo'n zeventig werken uit de collectie Art & Project / Depot VBVR en de collectie van het museum. Hierin zijn enkele belangrijke ontwikkelingen te zien in de Britse kunst van de jaren zestig, zeventig en tachtig.