Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden krijgt alsnog een groot deel van de vorig jaar gekorte subsidie. 

Dat is het resultaat van onlangs gevoerde onderhandelingen tussen het museum en het ministerie van Cultuur, bevestigt een woordvoerder van het ministerie donderdag na berichtgeving over de kwestie in het Leidsch Dagblad.

Van de gekorte 660 duizend euro krijgt het museum nu alsnog 625 duizend euro voor de periode van 2013 tot en met 2016. In totaal ontvangt het museum in die 4 jaar nu ruim 26 miljoen euro subsidie.

Het museum tekende vorig jaar beroep aan tegen de verlaging. De beslissing van de staatssecretaris Sander Dekker (VVD) volgde na een advies van de Raad voor Cultuur, die oordeelde dat het Leidse museum op bepaalde punten onderpresteerde en daarom een plek zakte op de 'museumranglijst' en moest worden gekort. De beroepsprocedure haalde destijds niets uit.

Het gaat nu om een onderlinge overeenkomst, aldus de zegsvrouw van het ministerie die niet op de details wil ingaan. Het advies van de Raad voor Cultuur blijft ongewijzigd. Een woordvoerder van het Leidse museum was donderdag niet bereikbaar voor een reactie.