Jamai Loman vindt de concerten die hij gaat doen voor Disney heel speciaal. Samen met Pearl Jozefzoon, Freek Bartels en Celinde Schoenmaker zal hij met Disney in Concert in het Concertgebouw in Amsterdam staan. 

De artiesten zullen onder begeleiding van het Metropole Orkest verschillende nummers uit bekende Disneyfilms ten gehore brengen.

Loman is naar eigen zeggen een groot fan van Disney. "Ik hou heel erg van het hele concern Disney. Alles wat zij doen heeft te maken met entertainment en brengt mensen even helemaal weg uit de realiteit," vertelt hij tegenover NU.nl.

Ook voor zangeres Pearl Jozefzoon betekent Disney iets bijzonders. "Ik had vroeger een cassettebandje van De kleine zeemeermin en die heb ik helemaal grijs gedraaid. Die muziek, echt wow. In zekere zin heeft dat voor mij ook wel een beetje een basis gelegd om zelf te gaan zingen."

Concertgebouw

De kleine zeemeermin is een grote favoriet onder de vier al heeft Celinde Schoenmaker iets meer met Mulan. Maar allemaal kunnen ze de liedjes uit de films helemaal meezingen. 

Voor Loman, Jozefzoon en Schoenmaker is het de eerste keer dat ze optreden in het Concertgebouw. Freek Bartels trad al een keer eerder op en weet nog goed wat voor een indruk dat heeft gemaakt. "De eerste keer dat ik die trap afliep en echt het applaus in ontvangst nam, dat was echt indrukwekkend", vertelt Bartels.

Met de concerten probeert het Concertgebouw een nieuw publiek aan te spreken. Volgens directeur Simon Reinink moeten de concerten vooral oud en jong samenbrengen. Zo zullen er tijdens het concert beelden van de Disneyfilms geprojecteerd worden achter de artiesten. Op deze manier willen ze ook de kinderen aanspreken tijdens de optredens. 

Filmbeelden

Het concept van de show is een primeur voor Nederland. Niet eerder werd tijdens een concert met Disneynummers gelijktijdig de beelden van de films vertoond. Onder andere films als The Lion King, Toy Story en Pocahontas zullen worden afgespeeld.

In totaal zal Disney in Concert drie shows geven op 17 en 18 augustus.