Een achttiende-eeuws olieverfschilderij van de Italiaanse landschapschilder Giovanni Antonio Canal, die bekend is onder de naam Canaletto, is dinsdagavond in Londen geveild voor bijna 8,5 miljoen Britse pond, ruim 9,8 miljoen euro. 

Veilinghuis Christie's schatte de waarde van het schilderij eerder op maximaal 7 miljoen euro. Een anonieme koper heeft het werk aangeschaft.

Het schilderij biedt een blik op Venetië vanuit het waterbekken van San Marco. Op het werk is onder meer het Dogepaleis te zien. Het schilderij maakt deel uit van een serie schilderijen van Caneletto waarin de schilder allerlei variaties van ditzelfde stadsgezicht schildert.

De veiling van Canaletto's werk vond plaats tijdens Christie's veiling van oude meesters en Britse schilderijen. Van de 52 aangeboden werken werden er 36 geveild met een totale opbrengst van 27,7 miljoen euro.

De Toren van Babel, geschilderd door de Antwerpenaar Abel Grimmer, werd voor 1,1 miljoen euro geveild. Nooit eerder bracht een werk van Grimmer bij een veiling zo veel op.