Het Holland Festival in Amsterdam heeft dit jaar ruim 69.500 bezoekers getrokken. Vorig jaar kwamen er 74.000 bezoekers.

De festivalorganisatie sprak woensdag op de slotdag desondanks van een succes. Met een gemiddelde zaalbezetting van 82 procent trok het festival vollere zalen dan vorige edities.

Door overheidsbezuinigingen waren er dit jaar 112 voorstellingen, 14 minder dan in 2012.

Het festival sluit woensdagavond zijn 66e editie af met de muziektheatervoorstelling When the mountain changed its clothing van Heiner Goebbels.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima woonden zaterdag 1 juni de openingsvoorstelling bij. Het festival bood op 16 verschillende locaties in Amsterdam voorstellingen op het gebied van muziek, dans, opera en theater. Het festival focuste dit jaar op muziektheater, wat volgens de organisatie zeer succesvol bleek.

Nieuwe gezelschappen

Het festival introduceerde nieuwe gezelschappen in Nederland en boorde een nieuw publiek aan met onder meer de voorstelling Hans was Heiri van het Zwitserse circustheatergezelschap Zimmermann & de Perrot in theater Carré.

Hier kwamen veel ouders met hun kinderen naar toe. Ook West Side Story met livemuziek door het Radio Filharmonisch Orkest trok veel nieuw en jong publiek naar het festival.

De 67e editie, het laatste Holland Festival onder leiding van Pierre Audi, heeft plaats in juni 2014.