Ruim vijftigduizend bezoekers voor Oerol

Theaterfestival Oerol heeft dit jaar 50- tot 52 duizend bezoekers getrokken. Dat meldt een woordvoerder van het Terschellingse festival maandag.

Vorig jaar kreeg Oerol ook 50 duizend bezoekers. "We zijn heel blij dat we dit resultaat weer hebben behaald, ondank alle bezuinigingen en het huidige cultuurklimaat", zegt de zegsvrouw.

De toekomst van Oerol leek vorig jaar onzeker wegens bezuinigingen in de podiumkunsten. Tot en met vorig jaar ontving het festival jaarlijks ruim 429 duizend euro subsidie.

In augustus bleek dat Oerol het voortaan moet doen met 250 duizend euro overheidsgeld per jaar.

Weer

Van het weer heeft het tiendaagse festival, dat 14 juni van start ging, geen last gehad, laat de woordvoerder weten. "De eerste helft was het prachtig weer. De tweede helft was het wat minder maar uiteindelijk hebben slechts vijf van de zestig gezelschappen voorstellingen moeten annuleren of afbreken."

Het thema van Oerol was dit jaar 'Sense of Place'. Sommige voorstellingen waren 'controversieel', zegt de woordvoerder. Ze wijst op de voorstelling van Joost van Hezik, die de Midsland-kerk optuigde als 'kraakpand' voor zijn productie Dantons Dood. "Het gaf stof tot discussie, precies het resultaat dat we wilden bereiken."

Lees meer over:

Koninklijke familie looft Colombiaanse kunstenaar

Koninklijke familie looft Colombiaanse kunstenaar

NUwerk

Tip de redactie