Het Algemeen Handelsbladgebouw krijgt een culturele functie. Het gebouw aan de Amsterdamse Nieuwezijds Voorburgwal wordt omgedoopt tot The Times en biedt vanaf zondag ruimte aan exposities en andere kunstinitiatieven. 

The Times opent met de expositie Van Perskamer tot Kunstpaleis, die tot en met 17 augustus te zien is.

Het gebouw wordt in ieder geval tot volgend jaar juli gebruikt als cultureel centrum, laat initiatiefnemer Donna Wolf maandag weten. The Times is een gezamenlijk project van Wolf en het Amsterdam Museum.

Over de programmering vertelt Wolf dat het vooral draait om de wisselwerking tussen geschiedenis en hedendaagse kunst. Wolf wil werk van jonge kunstenaars gebruiken en in de exposities 'opbouwende kritiek geven op de maatschappij'.

Eduard Cuypers

Van Perskamer tot Kunstpaleis vertelt de geschiedenis van het pand aan de hand van historisch materiaal en kunstwerken uit de jaren tachtig. Ook toont de expositie nieuw werk van verschillende kunstenaars en bewoners van het Algemeen Handelsbladgebouw.

In 1903 werd het door Eduard Cuypers ontworpen pand in gebruik genomen door het Algemeen Handelsblad, dat later op zou gaan in NRC Handelsblad.

Toen de krant het gebouw in de jaren zeventig verliet, werd het gekraakt om sloop te voorkomen. Peter Giele en David Veldhoen begonnen er de Amok-galerie. Het Algemeen Handelsbladgebouw werd daarmee een belangrijke spil van de maatschappijkritische kunstscène in Amsterdam.