De tentoonstelling The Fashion World of Jean Paul Gaultier in de Kunsthal Rotterdam heeft de afgelopen dertien weken ruim 170.000 bezoekers getrokken.

Het is de best bezochte tentoonstelling uit de geschiedenis van de Kunsthal van de afgelopen tien jaar, meldt het museum, dat spreekt van een overweldigend succes.

Het publiek en de media waren onverdeeld enthousiast over de haute couture van Gaultier, de zingende en sprekende mannequins en de bewegende catwalk in de tentoonstelling, zo bleek volgens de instelling uit talrijke reacties.

"De rijkdom aan ideeën en de ongelofelijke detaillering van zijn creaties zijn een lust voor oog en hart", stelt Kunsthal-directeur Emily Ansenk in een verklaring. "Zijn creativiteit, inventiviteit en engagement is door veel bezoekers als zeer inspirerend ervaren."

Erg welkom

Gaultier laat weten dat hij zich erg welkom voelde in Rotterdam en de Kunsthal, die hij een van de mooiste plekken noemt waar de tentoonstelling langs is geweest. "170.000 times thanks to you all." De tentoonstelling reist na Rotterdam door naar Stockholm en via New York naar Londen.

Het museum laat verder weten dat april met 51.650 bezoekers de drukste maand was van de afgelopen tien jaar. Op 11 mei werd een recordaantal bezoekers van 4538 verwelkomd.