Zaterdagavond stond Nurlaila Karim voor het eerst op de planken als Deloris Van Cartier in Sister Act.

"Het was heerlijk!", zegt ze na afloop van de voorstelling in Circustheater Den Haag.

Nurlaila is de vaste vervanger van Carolina Dijkhuizen. Ze gaat de rol een keer in de week spelen. Haar debuut is in ieder geval goed bevallen. "De cast is heel erg prettig om mee te werken", vertelt ze. "Het voelt echt als een warm bad waar ik in ben gedoken. Ik ben net weer boven water en het was heel fijn."

De 38-jarige actrice en zangeres heeft veel ervaring in de musicalwereld, bijvoorbeeld met producties als Les Misérables en The Wiz. Een belangrijk verschil met die musicals is de hoeveelheid tijd die erin gaat zitten. "Dit is een geweldige aanvulling op de rest van mijn leven. Het was echt een cadeautje."

Bourgondiër

"Vier jaar geleden ben ik gestopt met fulltime-musicals omdat ik me wilde richten op mijn eigen cd en kinderboek", legt Karim uit. "Ik ben een echte bourgondiër. Ik hou van het leven, van mijn gezin en van muziek. Bij acht shows per week heb je daar geen tijd voor. Ik wilde heel graag mijn eigen ding doen."

Toch kon ze Sister Act niet aan haar neus voorbij laten gaan. "Ik zag de try-outs en toen dacht ik: dit is zo gezellig. Ik werd er zo vrolijk van. Het is een ontzettend leuke feelgoodmusical, dat kan ik echt uit mijn hart zeggen. Ik krijg er zo veel energie van. En de balans met de rest van mijn leven is heel goed."