Bastiaan Ragas gaat een theatervoorstelling maken van zijn boek Maar Je Krijgt Er Wel Heel Veel Voor Terug

Hij speelt zelf de hoofdrol in het stuk, dat onder meer gaat over het vaderschap en agendaseks. Ragas vormt een koppel met Jennifer Hoffman.

De regie is in handen van Diederik Ebbinge.

"De voorstelling gaat over de worsteling van het gezinsleven", licht de 41-jarige Ragas toe in een verklaring. "Absurdistische grappen en mooie theaterliedjes. Fantastisch dat Diederik Ebbinge de regie op zich neemt."

Geloofwaardig

Ook vindt Ragas het 'een bijzonder fijn vooruitzicht' dat Hoffman naast hem staat. "Ze is een goed actrice, heeft een geweldige droogkomische timing."

Hoffman stond meteen al bovenaan het wensenlijstje van de 41-jarige Ragas. "Het moest een leuke, gevatte vrouw zijn, met wie ik een geloofwaardig koppel kan vormen."

Tooske

Ragas, die eerder met zijn vrouw Tooske op de planken stond, heeft wel overwogen ook dit keer met haar te spelen. "Maar we kunnen moeilijk tegen onze kinderen zeggen: papa en mama gaan even tachtig theatervoorstellingen spelen, jullie redden je wel hè?"

Toch sluit hij niet uit dat hij een keer wordt bijgestaan door zijn eega. "Wellicht doet ze een paar voorstellingen, die deur laat ik op een kier staan."

De voorstelling gaat op 13 januari in première in de Leidsche Schouwburg.