Bioscoopketen Pathé brengt vanaf volgende maand enkele grote kunstexposities in vermaarde musea naar het Hollandse witte doek.

Dat kondigde de exploitant dinsdag aan.

Onder de noemer Exhibition begint de serie op donderdag 11 april met een registratie van de expositie Manet: Portraying Life. De tentoonstelling in de Royal Academy of Arts in Londen brengt alle bekende portretten van de Franse meester samen.

De expositie is te zien op de schermen van Pathé Tuschinski in Amsterdam, Pathé Buitenhof in Den Haag en Pathé Groningen.

Edvard Munch

Op donderdag 27 juni vertoont Pathé de registratie van MUNCH 150. Ter gelegenheid van de 150e verjaardag van Edvard Munch tonen het Nationaal Museum en het Munchmuseum in Oslo de bekendste werken van de Noorse kunstenaar.

De tentoonstelling Vermeer and Music: The Arts of Love and Leisure in de National Gallery in Londen wordt op donderdag 10 oktober op het witte doek gebracht.

Achter de schermen

Kunsthistoricus Tim Marlow presenteert de gefilmde exposities, laat deskundigen aan het woord en neemt de kijkers mee voor een exclusief kijkje achter de schermen.