Twee van de zeven gestolen schilderijen uit de Kunsthal in Rotterdam zouden zijn verbrand.

De moeder van de Roemeense hoofdverdachte zou dat gedaan hebben, meldde de televisiezender Antena3 zondag. Het zou gaan om de werken van Matisse en Gauguin.

Haar zoon zou met de twee schilderijen tevergeefs door Roemenië hebben gereisd in de hoop ze te kunnen verkopen. Door ze te verbranden zou de moeder haar zoon hebben willen helpen.

De politie in Rotterdam zegt dat er geen enkel bewijs is voor de verbrandingen van de schilderijen en dat het onderzoek doorgaat.

De moeder en de tante van hoofdverdachte Radu Dogauru zijn het afgelopen weekend verhoord. Beiden zouden betrokken zijn bij het verbergen van de gestolen schilderijen in hun woonplaats, het dorpje Carcaliu in de Roemeense provincie Tulcea.

Doorzocht

De afgelopen week is in het dorpje een aantal huizen doorzocht. De politie hoopte de schilderijen te vinden. De waarde van de gestolen meesterwerken ligt tussen de 100 en 200 miljoen euro.

De tante van de hoofdverdachte wordt vervolgd voor overtreding van de wapenwet, zei eerder deze week een politiewoordvoerder. In haar woning zijn vier wapens gevonden die van de drie verdachten van de roof zijn. Dat drietal zit sinds januari vast. De woordvoerder zei dat met de vrijlating van de familieleden de verhoren niet beëindigd zijn.

Teruggevonden

Ze kon niets zeggen over de kansen dat de schilderijen op korte termijn onbeschadigd worden teruggevonden. Ze noemde het verbranden door de moeder van twee van de zeven schilderijen één van de vele wilde verhalen die de ronde doen over de schilderijenroof.