ROTTERDAM - Rotterdam Unlimited start op 11 juni met de Israëlische zanger Asaf Avidan als nieuw zesdaags cultureel evenement in het centrum van de havenstad.

Het evenement herbergt de bekende festivals Dunya en Zomercarnaval, maar moet onder een nieuwe paraplu een stap voorwaarts maken om onder meer een nieuw publiek aan te trekken.

Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. ''Het Zomercarnaval en Dunya konden niet meer verder groeien. Het werd steeds moeilijker om ze op het huidige niveau te blijven financieren. Maar het was wel noodzakelijk een stap voorwaarts te maken'', licht een woordvoerster toe.

Dunya

Dunya staat voor muziek en de poëzie. Het Zomercarnaval voor de Caribische traditie. De programmering van beide evenementen blijft overeind, alleen wordt het Dunya Festival verplaatst van het Park naar verschillende locaties in het centrum van de stad.

''Het festival is zo grootschalig geworden dat het steeds moeilijker werd om zoiets nog in het Park te organiseren’’, aldus de woordvoerster.