AMSTERDAM - Babette van Veen gaat in het nieuwe programma Brave Meisjes Komen In de Hemel spelen. Dat heeft theaterbureau Impact Entertainment bekendgemaakt. 

De actrice vervangt vanaf volgende week donderdag comédienne Marieke Klooster, die onlangs aangaf een stap terug te willen doen.

Karin Noeken en Gabrielle Glasbeek van de groep Vrouw Holland, die al enkele maanden met de voorstelling toeren, zijn blij met Babette.

"Naast dat zij een uitstekende zangeres is, beschikt ze ook nog eens over een flinke dosis humor. Mensen zullen verrast zijn en een kant van Babette kunnen aanschouwen die ze nog niet vaak van haar hebben gezien", laten ze weten in een verklaring.

Uitdaging

Babette ziet haar optreden als cabaretière als een uitdaging. "Met Mike en Thomas heb ik bij de Kerstrevue voor het eerst aan den lijve de sfeer van cabaret geproefd en dat is zo goed bevallen, dat ik niet lang na hoefde te denken", vertelt de actrice.

"Ik zie het als een enorme uitdaging om Marieke op korte termijn te mogen vervangen." Vrouw Holland toert tot en met juni langs Nederlandse theaters met Brave Meisjes Komen In de Hemel.