Film1 zendt serie met Robert de Hoog uit

AMSTERDAM - Het betaalkanaal Film1 zendt komende zomer de Britse detectiveserie Crossing Lines uit, waarin de Nederlandse acteur Robert de Hoog een bijrol speelt.

Hij speelt in het eerste seizoen een kunstrover.

De opnames vonden recent plaats in Praag. De 24-jarige acteur stond op de set met grote sterren als Donald Sutherland (The Hunger Games) en William Fichtner (Prison Break), die de hoofdrollen spelen in de serie. Crossing Lines gaat over een speciale recherche-eenheid die zich bezig houdt met internationale Europese misdaad.

De acteur brak in 2008 door met zijn rol als joodse skinhead in de film Skin, waarvoor hij een Gouden Kalf en een Emmy-nominatie ontving. Verder speelde hij recent de hoofdrol in het historische spektakel Nova Zembla van regisseur Reinout Oerlemans.

Het is overigens niet de eerste Engelstalige productie voor De Hoog. Hij draaide vorig jaar al het Ierse drama Love Enternal, over een jongen die zichzelf na het overlijden van zijn ouders in huis heeft opgesloten. De film moet in de loop van 2013 in première gaan.

Lees meer over:

Koninklijke familie looft Colombiaanse kunstenaar

Koninklijke familie looft Colombiaanse kunstenaar

NUwerk

Tip de redactie